Samen starten met Mijn Media Design

DIY Gidsen

DIY Gidsen helpen je op weg met (online) Media

Online Media is alles wat je inzet als bedrijf voor online zichtbaarheid. DIY gidsen helpen jou om helder en gestructureerd van start te gaan.

De Gids wijst je de weg!

Een gids wijst je de weg en verteld over de omgeving, jij kiest.

De missie van Mijn Media Design:

Kennis delen zodat de (startende) ZZP-er zelf zijn creativiteit activeert en gebruikt om online media gestructureerd en voordeliger vorm te (laten) geven met behulp van een gids en een routekaart.

Wat heb je allemaal aan online media nodig (als je start) als ZZP-er?

(Sommige ZZP-ers hebben al genoeg inkomsten via hun netwerk en hebben wellicht niks nodig…)

LOGO

Met een logo kun jij je als bedrijf onderscheiden. Een persoonlijk en creatief logo dat ontwerp je. Met de Logo gids van Mijn Media Design weet je precies wat je wilt en krijg je alle kennis om beter te kiezen!

Lees verder

HUISSTIJL

Door je huisstijl ben je online herkenbaar! Je wilt uitstralen waar je als bedrijf voor staat en herkenbaar zijn in al je uitingen. Huisstijl gids zorgt voor consistentie.

Lees verder

WEB DESIGN

Een website maken kan op vele manieren, DIY Website Gids helpt je kiezen. Stap voor stap kom jij tot een concept voor eigen website en na het volgen van de gratis DIY Web kun jij je eigen website vullen.

Lees verder

IDEEËN & DOEN

Je hebt zo veel ideeën en plannen, hoe zorg je dat je ze werkelijk doet? Tips en tricks om je ideeën te ordenen én uit te voeren, leer hoe ik dat doe als iemand met vele interesses met de DIY ideeën en doen Gids!

Lees verder

ONLINE MARKETING
Je online marketing plan compact opstellen met DIY Marketing zodat jij je missie en visie helder krijgt. Vanuit hier kun je verder bouwen aan jouw online zichtbaarheid, jouw online marketing.

Lees verder

SOCIAL MEDIA

Als je ervoor kiest om zichtbaar te zijn op socialmedia dan heb je een plan nodig. Met jouw huisstijl bij de hand ga je stap voor stap naar jouw online zichtbaarheid op de social media platformen die jij wilt!

Lees verder

 

 

LIVE or DIY

Je kunt Live met mij, de Media Gids, sparren via Zoom. Woon jij in Eindhoven? Dan kunnen we echt live afspreken! Echt contact via Zoom of in het echt is een waardevolle toevoeging op de DIY Gidsen.

Met een routekaart

Door de gidsen te volgen weet jij wat je wel en niet wilt, jij maakt de keuzes, je vult ze in op jouw routekaart. Zo raak je niet meer verdwaald, je weet waar je heen wilt.

Over de gidsen

Hier boven zie je de topics van de DIY Start Gidsen, 6 Stappenplannen om tot jouw media te komen. Zelfs zonder live sessie maak jij met deze stappenplannen jouw eigen blauwdruk voor jouw online media ofwel jouw concept voor content.

Het kan zijn dat je al een logo, huistijl en website hebt en dat je alleen De Gids voor jouw marketing wilt. Daarom kun je elke gids los aanschaffen. Een Live Sessie kun je ook los boeken voor persoonlijk contact.

Hieronder less je meer informatie over elke DIY GIDS

DIY LOGO GIDS

Je eigen logo ontwerpen zodat je echt een persoonlijk en creatief logo krijgt? Met de stappen van de DIY Logo Gids van Mijn Media Design weet je precies wat je wilt en je krijgt ook de bronnen aangereikt waardoor je het zelf kunt vormgeven.

Als je op zoek gaat naar een logo voor je bedrijf dan kun je verschillende dingen doen. De DIY Logo Gids zet ze voor jou op een rijtje. Daarnaast heeft een logo een plan nodig, niet zo uitgebreid maar iets dat richting bepaald, zodat jij goed helder hebt wat je wilt. Die helderheid zal De Gids jou geven.

Een logo laten maken of het zelf doen?

Als je een logo zelf wilt maken kom je meestal op een logo generator terecht tenzij je de vector teken programma’s kent. Denk aan Canva dat standaard ontwerpen toont, of het werkelijk bij je onderneming past is een gok. Uiteindelijk is er nooit een beloofd ‘Gratis Logo’ dat echt creatief en uniek is. Een creatief of uniek logo krijg je door er zelf een te bedenken. Deze Gids met stappenplan helpt je daarbij.

Ook als je een designer inhuurt wil je een richting hebben en hiervoor is dit stappenplan ook geschikt. Als jij namelijk een beetje een idee hebt wat je wilt dan kan een designer sneller aan de slag, en dat scheelt jou en de designer.. tijd en daarmee geld. 

Speelt geld geen rol? 

Dan nog is eigen onderzoek handig, als je al een concept hebt staan hoeft een designer zich niet lang te verdiepen in jouw markt, waar jij zelf natuurlijk het beste vanaf weet.

Ik vind logo’s maken vanaf sketch geweldig maar het hele proces in handen nemen doe ik alleen als uitzondering, de prijs hiervoor?  Vanaf 500 euro.

Jij wilt serieus aan de slag..

Dus die generator die jou een standaard beeldmerk in een .jpg of .png plaatje geeft laten we even links liggen voor wat ie is, goed voor inspiratie maar eerst wat andere stappen, zodat jij komt tot jouw unieke design. Daarnaast zul je leren hoe je verschillende formaten of versies zelf kunt maken.

Samenwerken met een designer?

Door samen te werken met een designer kom je tot een goed logo, deze weet namelijk waneer een logo wel of niet werkt. Er zijn allerlei ongeschreven regels waar generatoren geen rekening mee houden. En wat verteld de kleur die jij kiest nu eigenlijk?

Je hebt een concept nodig

Voordat je een bedrijf begint maak je vaak een ondernemingsplan, dat is een concept, hier kun je veel informatie uithalen en op terug grijpen als je afdwaalt. DIY Logo Gids geeft je de stappen die jij kunt nemen om tot een goed concept te komen waardoor je precies helder hebt wat jij voor logo wilt. Daarnaast geef ik je links naar professionele leer bronnen waardoor je het ook zelf kunt tekenen.

Dit was de informatie over DIY Logo Gids

Terug naar de Topics

DIY HUISSTIJL GIDS

Jouw huisstijl verdient aandacht! Je wilt uitstralen waar je als bedrijf voor staat en herkenbaar zijn in je uitingen. Met de DIY Huisstijl gids maak jij je eigen branding.

Zelf je huisstijl vormgeven?

Als je naar buiten komt met je bedrijf heb je een huisstijl nodig, kun je zelf je huisstijl vormgeven? Ja dat kan! Er zijn een aantal zaken belangrijk die zorgen dat jij online succesvol bent.

Je huisstijl maakt je herkenbaar

De huisstijl is herkenbaar voor jouw bedrijf zodat mensen onbewust leren herkennen van wie een post of e-mail afkomt. Het is daarom belangrijk om hierover na te denken omdat je huisstijl een soort presentatie is die verteld met wat voor bedrijf je te maken hebt. 

Consistentie in je branding

Als je steeds een ander lettertype hebt, een logo dat niet scherp is, verschillende kleuren gebruikt en er een sticker kermis van maakt is het vooral leuk. Leuk voor de afwisseling, leuk voor je posts te laten opvallen maar om herkenbaar naar buiten te komen pak je het anders aan.

Ik ken de fouten

Omdat ik in het verleden snel snel een idee wilde uitvoeren was/ben ik soms slordig met mijn huisstijl en dacht ik, ach ja het komt wel. Het komt dus niet. Het is vooraf bepalen of je blijft een soort van zoetstokken kraam met een uitgebreid snoep assortiment waardoor het niet meer duidelijk is waar het je om ging, de zoetstokken.

Het is fijn als een huisstijl duidelijk is vormgegeven

Dat gevoel dat alles klopt, dat vloeiende van de pagina’s van een website die een eenheid vormen. Dat je iets online besteld en dat de doos van je pakketje duidelijk van jouw favoriete online winkel afkomt met dezelfde toon in de teksten en het bekende logo op de pakbon. Het gevoel van het papier van je kaartje of het cellofaan in de schoenendoos. Allemaal huisstijl tot in de puntjes bedacht en uitgevoerd.

Ik houd van visitekaartjes

Over visitekaartjes zijn simpelweg de meningen verdeeld. De een bewaard ze als ‘De kleine schatten der aarde’.. guess who?! De ander vindt ze overbodig. Ik geef je in deze Gids de tops en link om tot een goed kaartje te komen maar de focus zal online media zijn.

Online Media

Met behulp van De Gids zet jij jouw online media in een herkenbare etalage op elk online platform, je maakt je eigen Branding Gids op 1 A4.

Dit was de informatie over DIY Huisstijl Gids

Terug naar de Topics

DIY WEBDESIGN GIDS

Een website maken kan op vele manieren, DIY Website Gids helpt je kiezen. Stap voor stap kom jij tot een concept voor eigen website en kun je verder met een professionele website.

Maak gratis kennis met Mijn Media Design via: een online visitekaartje met WordPress

Zelf een website maken of niet?

Er zijn verschillenden zaken om op een rijtje te zetten die de doorslag kunnen geven voor uitbesteding of zelf doen. Mijn advies is om eens te beginnen met een online visitekaartje via een gratis WordPress website. Je leert zo hoe WordPress werkt en je hebt je belangrijkste contact gegevens alvast online.

Ik gaf hiervoor een webinar en deze is gratis voor jou te volgen. Bij inschrijving op ‘Een Lettertje’ via de homepage krijg je de toegang gratis.

Ben jij een beetje technisch?

Wil je een uitgebreide workshop aanbieden, een blog maken of een webshop? Het is goed dat je vooraf besluit weet wat je wilt. Mijn webinar helpt je een gratis website te maken om vertrouwd te raken met WordPress daar hoef je totaal niet technisch voor te zijn. WordPress heeft vele mogelijkheden je kunt hem altijd uitbreiden of een ander thema kiezen. Wat dit inhoud leer je tijdens het webinar. WordPress is een van de makkelijkste maar ook meest vrije manier om een website te maken. 

Je hoeft niet technisch te zijn

Met De Gids DIY Webdesign geef ik je de stappen die je neemt om tot een professionele website te komen waarmee je een document hebt voor houvast en waarmee je ook bij een webdesigner kunt aankloppen als je het zelf niet wilt bouwen. Ik heb een aantal goede bouwers in mijn netwerk die voor een mooie prijs jouw website maken.

Waarom maakte ik een stappenplan voor Jouw Website?

Ik heb veel brede kennis opgedaan van websites maken; Opleidingen zoals Ux Design en Media Design, Html, Css, Wix, vakliteratuur en WordPress, zonde om mijn kennis niet te gebruiken. Je hebt meer aan eigen basiskennis zodat je zelf blogs kunt schrijven en afbeeldingen kunt toevoegen zodat je geen duur abonnement hoeft te nemen.

Ik help graag mensen

Ik wil je helpen door je te leren wat je moet weten over je eigen huisstijl en hoe je deze doorvoert op je website, hiervoor is De DIY Website Gids met stappenplan. Ik wil je leren over de basis van WordPress zodat je weet wat je doet (via het gratis Webinar). De Gids verteld over de mogelijkheden binnen en buiten WordPress. Je bespaart tijd van jezelf en van een designer als je weet wat je wilt.

Jouw bedrijf online bereikbaar

Een stappenplan om tot een professionele (= betaalde eigen domeinnaam en provider) website te komen. Ook geschikt als je niet voor WordPress kiest.

Dit was de informatie over DIY Webdesign Gids

De ‘taal’ van WordPress SNEL en GEMAKKELIJK leren? Maak gratis kennis met Mijn Media Design via: een online visitekaartje met WordPress

Terug naar de Topics

DIY IDEEËN DOEN GIDS

Je hebt zo veel ideeën en plannen, hoe zorg je dat je ze werkelijk doet? Tips en tricks om je ideeën te ordenen én uit te voeren, super voor multipotentials!

Ideeën hebben en ze doen

Je hebt zo veel ideeën en plannen voor jouw online media, producten en projecten, hoe blijf je bij één plan? Is dat nodig keuzes maken en hoe doe je dat dan? Ik ben een echte multi passionate (of multipotential), ik heb meerdere passies die ik graag aandacht geef maar ik wil ook dingen af maken, hoe heb ik dat geleerd? 

Mutipotential? 

Het woord past bij mensen met veel ideeën, steeds opzoek naar nieuwe dingen, alles als een spons opnemen, volledig opgaan in wat je doet, de diepte in willen én liefst ook de breedte. Alleskunner, manusje van alles, breed opgeleid, veel soorten banen en honger naar nieuwe dingen,

Misschien herken jij jezelf hierin of heb je alleen maar veel ideeën? 

Ik las het boek van Emilie Wapnick wat mij veel herkenning gaf en waar ik veel van leerde. Daarnaast las ik Ikigai en de Essentialist wat ingaat op het hebben en uitvoeren van één passie of hoofddoel.

Hoe doe je alles wat je wilt?

Wat mij geholpen heeft om focus te creëren is weten wat mijn essentie is. Maar voor mij is dat niet maar één passie. Het is voor mij saai om de dagen te vullen met bijvoorbeeld alleen maar design. Ik wil het wel maar het is gewoon niet afwisselend genoeg. Afwisseling is waar ik erg van houd en wat ik ook nodig heb in mijn werk anders wordt ik dood ongelukkig.

Ik heb veel ideeën

Als jij jezelf herkent als iemand met veel ideeën dan is het DIY focus stappenplan echt iets voor jou! Tenminste, als je ze ook wilt uitvoeren. Omdat focus de basis is om zaken te realiseren heb ik deze Gids toegevoegd. Het stappenplan is concreet gemaakt voor online media maar je kunt het gebruiken voor al je projecten die jij echt wilt.

Een systeem creëren 

Veel ideeën en plannen hebben én geen focus, daar heb ik erg mee lopen worstelen. Maar ik heb de key gevonden en ik leer je er graag alles over in deze DIY Focus Gids met stappenplan en verder:

 • Hoe je een systeem ontwikkeld dat bij je past
 • Inzicht in hulpmiddelen om meer overzicht en focus te krijgen
 • Hoe je in een Flow komt

Dit was de informatie over DIY ideeën doen Gids

Terug naar de Topics

DIY MARKETING GIDS

Je marketing plan compact opstellen zodat jij je missie en visie helder krijgt. Vanuit hier kun je verder bouwen aan jouw online zichtbaarheid ofwel online marketing.

Zelf je Online Marketing doen?

Tegenwoordig kun je online veel vinden over online marketing. Door de bomen het bos zien is een kunst. Is het wel mogelijk om zelf je marketing te doen tegen lage kosten? Mijn antwoord is: ja dat kan.

Online Marketingmix vs marketingplan

Een marketingplan opstellen hoort vaak bij de start van een bedrijf, het is een document waar jij je missie en visie hebt omschreven en ook kijkt naar winst en kosten. Vanuit zo’n marketingplan kun je verder bouwen aan jouw bedrijf. Je kunt er veel uithalen voor je online marketingmix. Dit online marketingplan richt zich op jouw manier van zichtbaarheid op het internet, daar helpt Mijn Media Design je bij. Het je geen marketingplan? Start gewoon met je Online Marketingmix.

Tijd besparen

De online marketingmix maken via Mijn Media Design kost je niet veel tijd. Een goed plan hoeft geen dik pak te worden, juist niet! Je maakt een compact overzicht. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, jij gaat kijken wat bij jou en je bedrijf past.

Online marketing: van 4 P’s naar 4 C’s

Voor traditionele (offline) marketing zijn er de 4 p’s; product, plaats, prijs en promotie. Het model is vooral gericht op het product terwijl, zeker online, de klant juist centraal staat.

Voor online marketing zijn er de 4 c’s, deze zullen de basis zijn voor jouw Online marketing mix.

Zelf je marketing doen

Met de DIY Marketing Startgids maak jij je eigen online compacte marketingplan:

 • Zelf nadenken over je marketingmix
 • Een helder document door en voor jezelf of voor externe hulp
 • Weet jouw richting; Je eigen strategie bepalen
 • Je doelgroep goed in beeld
 • Leer hoe je Google kunt inzetten om klanten te bereiken
 • Waar je rekening mee houd met betrekking tot je content

Kort maar krachtig: DIY Marketing Gids

Met deze korte maar krachtige gids kun jij aan de slag en zelf je marketing doen. Maar het kan ook zijn dat je het allemaal niet zelf wilt doen maar juist uit wilt besteden. Hoe dan ook, ik geef je in dit stappenplan de basis zodat jij de richting bepaalt en kunt kiezen, zelf doen of uitbesteden.

Dit was de informatie over DIY Marketing Gids

Terug naar de Topics

DIY SOCIAL MEDIA GIDS

Als je ervoor kiest om zichtbaar te zijn op socialmedia dan heb je een plan nodig. Met jouw huisstijl bij de hand ga je stap voor stap naar jouw zichtbaarheid!

Waarom wil je op social media?

Waarom is een vraag die je beter kunt veranderen naar hoe. Hoe wil je op social media zichtbaar worden en zijn. Dat het verwacht wordt in deze tijd is zeker.

Als je ervoor kiest om zichtbaar te zijn op social Media, dan heb je een visuele identiteit en een planning nodig. Met jouw huisstijl bij de hand kun je stap voor stap zelf je social media vormgeven! Je kunt klein beginnen, bijvoorbeeld met het maken van quotes.

Het begin van socialmedia?

We gingen allemaal Hyves doen. Plaatjes delen, met een hoog kermis gehalte, bling, bling. Het was raar toen het ineens allemaal weg was. Om deze reden raad Cor Hospes een content platform aan, je bent er nu op eentje. Alle content die je maakt kun je vanaf zo’n content platform delen, zo blijf je eigenaar van je eigen content en kun je altijd gemakkelijk content terug vinden.

Social media hoort er hoe dan ook bij, hoe worden mensen anders herinnerd om naar jouw website te gaan als ze een product of dienst nodig hebben dat jij prachtig op je website hebt staan.

Mensen vragen aan je waar ze je kunnen ‘volgen’ dus je kunt er niet omheen om zichtbaar te zijn op sociale media. Wat is belangrijk bij sociale media? Ik vertel je de belangrijkste kernwoorden.

Consistentie

Het eerste kernwoord voor social media: consistentie. In sfeer, toon, tijdstip en in huisstijl. Er zijn veel hulpmiddelen om je daarbij te helpen, de Gids reikt je ze aan. Dat ik ze weet maar niet doe heeft te maken met mijn meerdere passies, ik kan ze niet allemaal tegelijkertijd aandacht geven, ik werk projectmatig.

Afwisseling in content

Het tweede kernwoord is (gelukkig) afwisseling. Naast consistentie moet je zorgen dat je ook afwisselt in de content. Een filmpje, foto, quote of iets anders. Maar ook, plaats niet altijd precies dezelfde content op alle kanalen, dat valt op en is ook niet wenselijk aangezien je ook verschillende formaten hebt. Kijk naar een Instagram video story: staand beeld versus een YouTube video: liggend beeld.

Weet wat je wilt en doe het

Deze DIY gids voor jouw social media zorgt dat je nooit meer twijfelt over het pad dat je bewandeld of via welk kanaal je vaart.

Je maakt het met de DIY Social Media Gids

Starten met jouw media?

Dit was informatie over DIY Start Gidsen, deze kun je los aanschaffen bij Mijn Media Design. Slechts eenmalig aan te schaffen. Voor altijd toegang.

Als Online marketeer en media vormgeefster die mee is gegaan in de online ontwikkelingen ken ik de vele wegen die naar Rome leiden, daarnaast beschik ik over een groot netwerk zodat ik altijd wel iemand weet die jou verder kan helpen, bijvoorbeeld bij grotere projecten.

Persoonlijke aandacht nodig?

Boek een Live Sessie. Dit is een online meeting met de Media Gids die jouw helpt je eigen weg te vinden met online media. Kijken waar je staat en kijken waar je heen wilt.

Voordelig: Alle DIY Start Gidsen

Neem Alle DIY Start Gidsen = stap voor stap, alles in 1. Gemakkelijk te volgen en met Gratis Online Live sessies.

Alle DIY Start Gidsen en Live sessie
 • Je logo concept maken en vormgeven
 • Je huisstijl ontwikkelen en toepassen
 • Je eigen website maken
 • Je online marketing bepalen
 • Je social media vormgeven
 • Je ideeën vorm geven

Bij aankoop van ‘Alle DIY Gidsen’ van Mijn Media Design:

BONUS: Online Live Sessies via Zoom.

 • Geen Abonnement
 • Geen dure extra’s
 • Geen upsale van producten of diensten
 • Geen uren content waar je nooit doorheen komt

Wat kun je wel verwachten?

 • De module focus en flow helpt je vooruit.
 • De DIY Start Gidsen met stappenplan zijn helder en duidelijk omschreven.
 • Ik laat je weten wat goed is aan jouw designs en ideeën.
 • Ik laat je weten wat beter kan.
 • Je kunt vragen verzamelen en in de coach sessie stellen.
 • Korte vragen via mail.

Vectoriseren, je logo scherp op elk formaat, is inbegrepen.

Dit allemaal niet nodig? kies dan voor 1 DIY Stappenplan.

Altijd met routekaart zodat jij de weg weet.