Do it yourself huisstijl

Zelf je huisstijl vormgeven?

Als je naar buiten komt met je bedrijf heb je een huisstijl nodig, kun je zelf je huisstijl vormgeven? Ja dat kan! Er zijn een aantal dingen belangrijk die ik hieronder benoem.

Je huisstijl maakt je herkenbaar

De huisstijl is herkenbaar voor jouw bedrijf zodat mensen gelijk zien van wie een post of e-mail afkomt. Het is belangrijk om hierover na te denken omdat je huisstijl een soort presentatie is die verteld met wat voor bedrijf je te maken hebt. In dit artikel krijg je wat tips.

Consistentie in je branding

Als je steeds een ander lettertype hebt, een logo dat niet scherp is, verschillende kleuren gebruikt en er een sticker kermis van maakt is het vooral leuk. Leuk voor de afwisseling, leuk voor je posts te laten opvallen maar om herkenbaar naar buiten te komen pak je het anders aan.

Ik ken de fouten

Omdat ik in het verleden snel snel een idee wilde uitvoeren was/ben ik soms slordig met mijn huisstijl en dacht ik, ach ja het komt wel. Het komt dus niet. Het is vooraf bepalen of je blijft een soort van zoetstokken kraam met al dan niet creatieve aanbiedingen.

Wees saai met je branding

Ga voor een aantal lettertypen en een aantal kleuren, dit zal online en offline een beetje anders kunnen zijn. Maak hier een Brand guide van en gebruik het in AL je uitingen. Of je nu een visite kaartje maakt, een e-mail, een factuur stuurt of een relatiegeschenk geeft, zorg dat de klant voelt dat het van jou afkomt.

Mijn grote voorbeeld van een top branding:

Het is fijn als een huisstijl duidelijk is vormgegeven

Dat gevoel dat alles klopt, dat vloeiende van de pagina’s van een website die een eenheid vormen. Dat je iets online besteld en dat de doos van je pakketje duidelijk van jouw favoriete online winkel afkomt met dezelfde toon in de teksten en het bekende logo op de pakbon. Het gevoel van het papier van je kaartje of het cellofaan in de schoenendoos. Allemaal huisstijl tot in de puntjes bedacht en uitgevoerd.

Ik houd van visitekaartjes

Over visitekaartjes zijn simpelweg de meningen verdeeld. De een bewaard ze als kleine schatten der aarde.. guess who?! De ander vindt ze overbodig of niet zo nodig.

Hoe dan ook als je er een neemt ga dan voor goed, niet goedkoop maar goed. Ga NIET voor een kaartje waarvan het papier al is beschadigd voordat je het uitreikt..

“Laat een goede indruk achter op een netwerk meeting met jouw mooie kaartjes”

Hoe doe je dat een huisstijl maken?

Je kunt het natuurlijk gewoon laten ontstaan óf je denkt er vooraf over na in kleine stapjes. Op deze website vind je het DIY Huisstijl Stappenplan, zodat jij zelf jouw identiteit kunt ontwikkelen. Je kunt alsnog design werk uitbesteden maar wel met een heldere richting.

De eerste stap van het DIY Huisstijl Stappenplan: neem je logo als basis om jouw huisstijl te bepalen voor online en offline uitingen.

De uitgebreide stappen van DIY stap voor stap is gemakkelijk te volgen en je krijgt er een mooie bonus bij!

Dit stap voor stap en coaching

De 6 stappenplannen van Mijn Media Design:

 • Je logo vormgeven en scherp in beeld
 • Je huisstijl ontwikkelen en zelf maken
 • Je eigen website maken met WordPress
 • Je marketing bepalen
 • Je social media vormgeven
 • Je ideeën vorm geven

Lees hier meer over de stappenplannen

BONUS: Online Design Coaching met Zoom te boeken via Calendly.

Wat kun je verwachten?

 • De module focus en flow helpt je vooruit.
 • De stappenplannen zijn helder en duidelijk omschreven.
 • Ik laat je weten wat goed is aan jouw designs.
 • Ik laat je weten wat beter kan.
 • Je kunt vragen verzamelen en in de coach sessie stellen.
 • Korte vragen krijg je beantwoord via de mail.
Scroll to top