Do it yourself huisstijl

Zelf je huisstijl vormgeven?

Als je naar buiten komt met je bedrijf heb je een huisstijl nodig, kun je zelf je huisstijl vormgeven? Ja dat kan! Er zijn een aantal dingen belangrijk die ik hieronder benoem.

Je huisstijl maakt je herkenbaar

De huisstijl is herkenbaar voor jouw bedrijf zodat mensen gelijk zien van wie een post of e-mail afkomt. Het is belangrijk om hierover na te denken omdat je huisstijl een soort presentatie is die verteld met wat voor bedrijf je te maken hebt. In dit artikel krijg je wat tips.

Consistentie in je branding

Als je steeds een ander lettertype hebt, een logo dat niet scherp is, verschillende kleuren gebruikt en er een sticker kermis van maakt is het vooral leuk. Leuk voor de afwisseling, leuk voor je posts te laten opvallen maar om herkenbaar naar buiten te komen pak je het anders aan.

Ik ken de fouten

Omdat ik in het verleden snel snel een idee wilde uitvoeren was/ben ik soms slordig met mijn huisstijl en dacht ik, ach ja het komt wel. Het komt dus niet. Het is vooraf bepalen of je blijft een soort van zoetstokken kraam met al dan niet creatieve aanbiedingen.

Wees saai met je branding

Ga voor een aantal lettertypen en een aantal kleuren, dit zal online en offline een beetje anders kunnen zijn. Maak hier een Brand guide van en gebruik het in AL je uitingen. Of je nu een visite kaartje maakt, een e-mail, een factuur stuurt of een relatiegeschenk geeft, zorg dat de klant voelt dat het van jou afkomt.

Mijn grote voorbeeld van een top branding:

Het is fijn als een huisstijl duidelijk is vormgegeven

Dat gevoel dat alles klopt, dat vloeiende van de pagina’s van een website die een eenheid vormen. Dat je iets online besteld en dat de doos van je pakketje duidelijk van jouw favoriete online winkel afkomt met dezelfde toon in de teksten en het bekende logo op de pakbon. Het gevoel van het papier van je kaartje of het cellofaan in de schoenendoos. Allemaal huisstijl tot in de puntjes bedacht en uitgevoerd.

Ik houd van visitekaartjes

Over visitekaartjes zijn simpelweg de meningen verdeeld. De een bewaard ze als kleine schatten der aarde.. guess who?! De ander vindt ze overbodig of niet zo nodig.

Hoe dan ook als je er een neemt ga dan voor goed, niet goedkoop maar goed. Ga NIET voor een kaartje waarvan het papier al is beschadigd voordat je het uitreikt..

“Laat een goede indruk achter op een netwerk meeting met jouw mooie kaartjes”

Hoe doe je dat een huisstijl maken?

Je kunt het natuurlijk gewoon laten ontstaan óf je denkt er vooraf over na in kleine stapjes. Op deze website vind je het DIY Huisstijl Stappenplan, zodat jij zelf jouw identiteit kunt ontwikkelen. Je kunt alsnog design werk uitbesteden maar wel met een heldere richting.

De eerste stap van het DIY Huisstijl Stappenplan: neem je logo als basis om jouw huisstijl te bepalen voor online en offline uitingen.

Starten met jouw media?

Dit was informatie over DIY Start Gidsen, deze kun je los aanschaffen bij Mijn Media Design. Slechts eenmalig aan te schaffen. Voor altijd toegang.

Als Online marketeer en media vormgeefster die mee is gegaan in de online ontwikkelingen ken ik de vele wegen die naar Rome leiden, daarnaast beschik ik over een groot netwerk zodat ik altijd wel iemand weet die jou verder kan helpen, bijvoorbeeld bij grotere projecten.

Persoonlijke aandacht nodig?

Boek een Live Sessie. Dit is een online meeting met de Media Gids die jouw helpt je eigen weg te vinden met online media. Kijken waar je staat en kijken waar je heen wilt.

Voordelig: Alle DIY Start Gidsen

Neem Alle DIY Start Gidsen = stap voor stap, alles in 1. Gemakkelijk te volgen en met Gratis Online Live sessies.

Alle DIY Start Gidsen en Live sessie
 • Je logo concept maken en vormgeven
 • Je huisstijl ontwikkelen en toepassen
 • Je eigen website maken
 • Je online marketing bepalen
 • Je social media vormgeven
 • Je ideeën vorm geven

Bij aankoop van ‘Alle DIY Gidsen’ van Mijn Media Design:

BONUS: Online Live Sessies via Zoom.

 • Geen Abonnement
 • Geen dure extra’s
 • Geen upsale van producten of diensten
 • Geen uren content waar je nooit doorheen komt

Wat kun je wel verwachten?

 • De module focus en flow helpt je vooruit.
 • De DIY Start Gidsen met stappenplan zijn helder en duidelijk omschreven.
 • Ik laat je weten wat goed is aan jouw designs en ideeën.
 • Ik laat je weten wat beter kan.
 • Je kunt vragen verzamelen en in de coach sessie stellen.
 • Korte vragen via mail.

Vectoriseren, je logo scherp op elk formaat, is inbegrepen.

Dit allemaal niet nodig? kies dan voor 1 DIY Stappenplan.

Altijd met routekaart zodat jij de weg weet.

Scroll naar boven