Ideeën hebben en ze doen

Je hebt zo veel ideeën en plannen voor jouw media producten en projecten, hoe blijf je bij één plan? Is dat nodig keuzes maken en hoe doe je dat, ik geef mijn ideeën daar over in het DIY Focus Stappenplan. Ben jij een multipotential, of hoor je deze term voor het eerst, ik leg er meer over uit. Verder ga ik in op een manier die je verder helpt om in flow te komen en focus te behouden om zo zelf je media te creëren. De tips die je leest in de module kun je ook op andere zaken toepassen.

Ideeën ordenen

Losse briefjes, ten minste 2 agenda’s (digitaal en papier), mooi schrijfboek (maal 6..) en digitale notities. Waar stond dat ook alweer?? Ik werd stapel gek van, door de bomen van aantekeningen, webinars en cursussen, het bos niet meer te zien. Ik heb een systeem uitgevonden om de chaos de baas te zijn! Super belangrijk als jij met je bedrijf verder wilt komen, DIY Focus Stappenplan. Eerst een tip:

Hoe blijf je bij één plan?

Doe het

Of doe het lekker niet. Waarom kiezen? Wat mij geholpen heeft om focus te creëren is wel kiezen. Maar niet maar één ding. Het is voor mij saai om de dagen te vullen met bijvoorbeeld alleen maar content creëren. Ik wil het wel maar het is gewoon niet zo.. afwisselend waar ik erg van houd en wat ik ook nodig heb in mijn werk anders wordt ik dood ongelukkig.

De Buffetlist

Hoe kies je? Tijdens de 365 dagen succesvol jaaropleiding maakte ik kennis met de Buffet list van Warren Buffet. Hoe hij het precies doet met aantallen weet ik niet maar het komt hier op neer:

 • Maak een lijstje van dingen die jij het komende jaar wilt doen, alles kan, alles mag.
 • Kies 5 dingen waar jij 100% voor gaat
 • De andere dingen 20 of 25 of misschien maar 10 gaan op de Buffet list.
 • Deze lijst daar doe je niks mee, NIKS! Tot je alle doelen behaald hebt.

Zo heb ik alle 5 mijn doelen behaald voor 2020! En voordat ik de opleiding deed maakte ik ook lijstjes met 10 doelen, hiervan behaalde ik vaak de helft. Voor grote doelen is 5 een mooi aantal!

Dit Buffet lijstje helpt, zeker bij multipotentials!

Multipotentials hebben veel Ideeën

Ken je het woord Mutipotentialite? Het past bij mensen met veel ideeën, steeds opzoek naar nieuwe dingen, alles als een spons opnemen, volledig opgaan in wat je doet, de diepte in willen én de breedte.

Misschien ben jij er ook een omdat je nu een artikel leest over veel ideeën en ordenen. Ik las een boek van Emilie Wapnick wat mij veel herkenning gaf en waar ik veel van leerde. Bekijk haar TED talk hier:

Ted Talk Emilie Wapnick over Mutipotentials

Als jij jezelf herkent als een multipotential; alleskunner, manusje van alles, breed opgeleid, veel soorten banen en honger naar nieuwe dingen, dan is het DIY focus stappenplan echt iets voor jou! Of als je gewoon veel ideeën hebt en ze wilt uitvoeren omdat focus de basis is van jouw onderneming. Het stappenplan is concreet gemaakt voor design ideeën maar je kunt het gebruiken voor meerdere projecten.

Stap 1 van DIY focus stappenplan: DIY Alles op een rij

Met veel ideeën en plannen hebben én geen focus, daar heb ik erg mee lopen worstelen, maar ik heb de key gevonden en ik leer je er graag alles over in dit DIY stappenplan en verder:

 • Hoe je een systeem ontwikkeld dat bij je past
 • Inzicht in hulpmiddelen om meer overzicht en focus te krijgen
 • Hoe je in een Flow komt

De uitgebreide stappen van DIY stap voor stap is gemakkelijk te volgen en je krijgt er een mooie bonus bij!

Dit stap voor stap en coaching

De 6 stappenplannen van Mijn Media Design:

 • Je logo vormgeven en scherp in beeld
 • Je huisstijl ontwikkelen en zelf maken
 • Je eigen website maken met WordPress
 • Je marketing bepalen
 • Je social media vormgeven
 • Je ideeën vorm geven

Lees hier meer over de stappenplannen

BONUS: Online Design Coaching met Zoom te boeken via Calendly.

Wat kun je verwachten?

 • De module focus en flow helpt je vooruit.
 • De stappenplannen zijn helder en duidelijk omschreven.
 • Ik laat je weten wat goed is aan jouw designs.
 • Ik laat je weten wat beter kan.
 • Je kunt vragen verzamelen en in de coach sessie stellen.
 • Korte vragen krijg je beantwoord via de mail.
Scroll to top