Jouw Social Media Design

Als je ervoor kiest om zichtbaar te zijn op social Media dan heb je een raamwerk en een planning nodig. Met jouw huisstijl bij de hand kun je stap voor stap naar buiten treden! Je kunt klein beginnen, bijvoorbeeld met het maken van quotes.

Weet je nog?

We gingen allemaal Hyves doen. Plaatjes delen, liefst met een hoog kermis gehalte, bling, bling. Het was raar toen het ineens allemaal weg was. Om deze reden raad Cor Hospes een content platform aan, je bent er nu op eentje. Alle content die je maakt kun je vanaf zo’n content platform delen, zo blijf je eigenaar en kun je altijd gemakkelijk content terug vinden en stel je voor dat .. Nah.. of..

Mensen vragen waar ze je kunnen ‘volgen’ dus je kunt er niet omheen. Wat is belangrijk bij Social media? Ik vertel je er hier meer over.

Consistentie

Het woord voor social media: consistentie, in sfeer, in toon, in tijdstip en in huisstijl. Er zijn veel hulpmiddelen om je daarbij te helpen. Denk ook aan ook consistentie op je aanwezigheid bij de kanalen die je kiest. Het is geen kwestie van even twee weken hier en dan twee weken daar. Zelf vind ik het een beetje saai maar ik doe mijn best ;).

Afwisseling

Het tweede kern woord is (gelukkig) afwisseling. Naast consistentie moet je zorgen dat je ook afwisselt in de content. Een filmpje, een foto, een quote etc. Maar ook, plaats niet altijd precies dezelfde content op alle kanalen, dat valt op en is ook niet wenselijk aangezien je ook verschillende formaten hebt. Kijk naar Instagram en YouTube video, staand beeld vs. liggend beeld.

Waarom wil je op social media?

Waarom is een vraag die je beter kunt veranderen naar hoe. Hoe wil je op social Media. Dat het verwacht wordt in deze tijd is zeker. Hoe word ik zichtbaar, daar draait het om bij social media maar ook:

Hoe wil je zichtbaar zijn of

“Hoe wil jij jouw product of dienst zichtbaar maken?”

Binnenkort vind je hier het het DIY Social Media Stappenplan!

Stap 1 van het DIY Social Stappenplan: kies je kanalen

Als jij je klant kent weet je waar deze zich bevindt en daar kun jij dan het beste ook aanwezig zijn. Met dit stappenplan ga je bewust je social media plannen en inrichten zodat je:

  • Weet wat en waar je kunt gaan posten.
  • Welke tools je kunnen helpen bij social media vormgeven.
  • en weet je of je wel of niet betaalde advertenties wilt gaan gebruiken.

De uitgebreide stappen van dit DIY Stappenplan zijn los te koop of voordelig beschikbaar in één pakket:

Online advies en inzage alle stappen

De 6 stappenplannen van Mijn Media Design:

  • Je huisstijl ontwikkelen
  • Je logo vormgeven
  • Je eigen website
  • Je marketing bepalen
  • Je socialmedia vormgeven
  • Je ideeën vorm geven

Lees meer informatie over de stappenplannen

Online advies door middel van een Zoom Sessie, ter waarde van 35 euro krijg je er altijd bij, (ook los) te boeken via Calendly. En ik geef er ook 4 per maand helemaal gratis!

Mijn media design

Scroll to top