made by Leppers Design

Review: De Business Tribe

Als je mij persoonlijk ontmoet hebt heb je mij vast enthousiast horen vertellen over de Business Tribe of iets voorbij zien komen om mijn timeline. In deze post vertel ik je er wat meer over middels deze Business Tribe Review. De Tribe is opgericht door David de Kock en Arjan Vergeer van 365 Succesvol samen met Frouke van Es.

In 2020 ben ik bij de Business Tribe gegaan om meer te leren over ondernemen en om meer gelijkgestemde te ontmoeten. De opleiding van 365 Succesvol voor persoonlijke ontwikkeling deed ik al en omdat 365 Succesvol mij zo enorm veel gebracht had op persoonlijk vlak geloofde ik ook veel te kunnen leren van hen op zakelijk vlak.

De Business Tribe Bibliotheek

De Tribe is een bibliotheek die netjes geordend is en waar je op verschillende manieren informatie kunt krijgen. Elke dag van de week komt een nieuwe post omtrent een dag topic, soms een quote of andere afbeelding een andere keer een video. 1 keer per maand komt er een nieuwe learning bij, denk aan marketing, social media en het verbeteren van je verkoop skills. Deze learnings komen van de heren van 365 maar ook van verschillende andere top ondernemers, professionals uit het hele land komen aan bod.

Dit klinkt als veel en dat is het ook.

Alles is een remix

Alles is een remix. Er komt veel voorbij in de tribe dat afkomstig of afgeleid is uit top boeken, je hoeft ze daarom juist niet perse te lezen ;).

Wat ik op Mijn Media Design schrijf en laat zien komt vanuit mijn ervaringen en verschillende opleidingen en soms dus ook wat vanuit de Tribe. Bij Mijn Media Design gaat het meer om Jouw Online Media vormgeven en het activeren van jouw creativiteit en daarnaast online marketing. De onderwerpen van de Business Tribe zal ik zo omschrijven.

Mijn Remix

Ik maakte in de stijl van de Business Tribe dit zelfportret met de huisstijl kleuren van Leppers Design en met elementen die ik eerder bij een postzegel gebruikte om lekker creatief bezig te zijn.

Gratis hulp content van de Business Tribe

Voor mij kwam de Tribe de eerste keer voorbij via een digitaal boekje met de grootste fouten en daarmee lessen van David en Arjan met betrekking tot ondernemen: OEPS!

Op een bepaald moment werd er een webinar aangekondigd dat toepasselijk: Never waste a Good crisis heette. Doordat ik thuis kwam te zitten vanuit horeca werk was het voor mij precies op het juiste moment gekomen.

Je kunt eerst hier een webinar bekijken: De ondernemers Machine

Beeld van de Tibe

Dit is het ritme van de Business Tribe:

Marketing Monday

Maandag over marketingstrategieën. Alles over branding, beïnvloeding, advertenties, social media en meer.

Tribal Tuesday

Jouw succes hangt vooral af van de mensen met wie je je omringt, je lijkt op de mensen met wie jij het meeste omgaat. Je leert er alles over A-spelers.

Working Wednesday

Leer efficiënt omgaan met de tijd. Hoe produceer je goedkoper, sneller, leuker, beter? Hoe organiseer je succes en maak je meer impact?

Thriving Thursday

Werk aan je ondernemersmindset. Droom groot, ontdek oplossingen, blijf ontspannen, houd focus, denk in overvloed, leer delen en have fun.

Finance Friday

Geld is een vaardigheid. Leer hoe je assets bouwt, nieuwe verdienmodellen test, je liquiditeit gezond houdt, meer winst maakt en meer grip op je geld hebt.

Sales saturday

Maak verkopen iets leuks. Ontdek alle geheimen van het eeuwenoude salesvak die nog steeds werken en laat de verkoper maar geboren worden.

Strategy Sunday

Waar ben je naar onderweg? Maak plannen, creëer jouw magische visie, ontdek alle mogelijkheden en bouw aan je bedrijf van morgen.

Conclusie van mijn review over de Business Tribe

“De topics geven je dagstart een focus en we leren veel van elkaar.”

Via de Businesstribe heb ik mijn netwerk, mindset en vaardigheden enorm versterkt. Belangrijkste is dat ik elke dag mijn Tribe ‘ontmoet’ en leer en mij gemotiveerd voel door de mensen aldaar. De vormgeving van de Tribe is overzichtelijk en daardoor ook echt een fijne leeromgeving.

Mis ik ook iets?

Echte ontmoetingen! We hebben met een groep Tribers een eigen Weekly opgezet via Zoom voor persoonlijker contact, de echte ontmoetingen met de hele Tribe gaan hopelijk snel weer door, ik kijk er echt naar uit! Voor mij is persoonlijk contact via schrijven toch wel wat lastiger dan echte ontmoetingen.

De informatie op je eigen onderneming betrekken en toepassen is niet altijd nodig of mogelijk. Soms ontstaat dan de behoefte aan persoonlijk 1op1 sparren over kwesties. Gelukkig heb ik buddy’s gevonden die zowel bezig zijn (geweest) met 365 succesvol en bekend/actief zijn in de 365 business Tribe.

Update 4 augustus

Yesssss de eerste live meeting was op 4 september, ook voor ondernemers die nog geen lid waren. Ik heb het er super naar mijn zin gehad. Ik heb in mijn eentje staan dansen op het podium waarbij ik mezelf zeer comfortabel voelde.

Update 14 januari

Na ca bijna 2 jaar Tribe membership kom ik bijna elke dag nog in de Tribe. Soms heb ik een lange werkdag buiten huis en dan kijk ik de dag er op nog naar de post of ik wacht een week en scroll even omlaag naar voorgaande topics van die dag. Nu is er weer een lockdown en ga ik lekker verder met deze website en vormgeven..

Nog steeds een mooie comunitee waar ik elke dag kan werken aan mijn bedrijf.

Neem een kijkje op de website van de Business Tribe, wil je meer reviews lezen over de Business Tribe van andere leden? Klik hier

Scroll naar boven