Mijn Media Design: Online visitekaartje met WordPress Stap 1

Gratis Stappenplan om tot een gratis WordPress website te komen met gratis hosting.

  • Je leert de basis van WordPress
  • Je leert blogs maken
  • Tekst toevoegen
  • Afbeeldingen toevoegen
  • Pagina’s toevoegen

Er zijn verschillende redenen te noemen om zelf een website te willen maken:

  • Je kunt het zelf
  • Je wilt kosten besparen
  • Je wilt onafhankelijk zijn
  • Je weet nog niet helemaal waar je heen wilt
  • Je wilt niet vast zitten aan een abonnement of onderhoud contract

Stap 1: Besluit

Ik zal deze gratis website puur als speeltuin gebruiken, alles kan en alles mag, niemand die het ziet als ik dat niet wil.

Waarom WordPress?

WordPress is een programma waaraan iedereen mee kan ontwikkelen, dit zorgt dat er veel oplossingen zijn voor vormgeving en gebruikers functies. Het is wel zo dat als je geen kennis hebt van WordPress dat er veel op je af komt en het dan verwarring kan brengen.

Je berichten en pagina’s blijven bestaan, jij bepaalt of en hoe ze gezien worden. Je kan er op elk moment een ander jasje omheen doen. Alleen zaken gemaakt met een externe builder plugin kun je kwijt raken, dit leg ik nog uit.

Webinar: Jouw online visitekaartje

Omdat veel bedrijven werken met WordPress en dit in een vacature vaak gevraagd wordt heb ik een Webinar gegeven bij JobOn en bij In Between café, organisaties voor werk en opdracht zoekende ofwel ‘in between jobbers’. Ik geef deze gratis om een voorbeeld te geven hoe jij jezelf kunt presenten via een WordPress site om zo te laten zien dat je de basiskennis hebt. Dit webinar heb ik opnieuw opgenomen en online gezet.

Met deze gratis uitleg over WordPress kun jij jezelf online presenteren en oefenen met je eigen blogs en een gehele website maken voordat je aan een betaalde hosting en betaalde domeinnaam begint.

Gratis website maken en hosten

Toen ik voor het eerst begon met een gratis WordPress site met gratis hosting vanuit WordPress was ik zwaar teleurgesteld. Je had bijvoorbeeld weinig keuze in kleur als je voor een template had gekozen. Zelf bouwen zag er niet zo mooi uit.

Vandaag de dag is het platform enorm uitgebreid, er zijn super veel mogelijkheden, ook gratis. Die vele keuzes maakt het wel lastig als je net met WordPress begint. Daarom beginnen wij simpel en gratis :).

De basis van de site die ik als eerste maakte bestaat nog steeds, ik zal hem in stap 2 noemen.

Naar stap 2

Lees je bij stap 2: “Helaas, je hebt niet het recht om deze inhoud te bekijken.. “

Zorg dat je deze drie acties gedaan hebt:

Scroll naar boven