Mijn Media Design: Online visitekaartje met WordPress Stap 6

Stap 6: Pagina’s, afbeeldingen en widgets toevoegen

In de video van stap 3 is uitgelegd wat Widget’s en Plug-ins zijn. Plug-ins hebben betrekking op een abonnement via WordPress.com, of als je een andere provider met eigen domein en Thema hebt, dan kunnen plug-ins, ook gratis zijn. Vaak betaal je voor een pro-versie waarmee je meer opties hebt.

Stap 4 legt uit hoe je helemaal gratis een WordPress site begint via .com en legt wat uit over Thema’s waar stap 5 weer verder uitlegt. De laatste stap om je website helemaal van jou te maken is door eigen pagina’s, afbeeldingen, teksten en Widgets toe te voegen. 

Daarover gaat deze laatste video.

Teksten schrijven

Om wat te leren over teksten schrijven op het web kun je zelf veel doen. Zelf heb ik boeken gelezen over webdesign, Ux design en heb wat webinars over content schrijven gevolgd. Er zijn natuurlijk ervaren copywriters die je kunnen helpen met jouw website teksten. WordPress zelf helpt je ook met tips om SEO te verbeteren.

Stap 7: vervolg

Je hebt nu basiskennis van WordPress en websites opgedaan als je de video’s hebt bekeken. Als je hebt mee gedaan heb jij wellicht je eerste eigen website gemaakt met WordPress of je weet hoe die van jou in elkaar zit als je er al eentje had.

Je kunt afbeeldingen plaatsen, blogs plaatsen, pagina’s toevoegen en je menu aanpassen. Bij elke WordPress website werkt dit precies hetzelfde. Bij gebruik van een builder kan het echter wel anders gaan. Mijn laatste tip, kijk tutorials van builders voordat je een template installeert.

Hoe nu verder?

Leuk als je met mij de website deelt die je hebt gemaakt. Tag, deel via Whatsapp of stuur een e-mail voor jouw website te delen, vragen of opmerkingen.

Gaan voor een betaalde versie?

Het gratis online visitekaartje koste je werkelijk alleen maar een beetje tijd. Wil je: 

  • Echt aansluiten bij de behoeftes van jouw klanten?
  • Je eigen kleuren gebruiken?
  • Je eigen website adres met e-mail van jouw website (info@jouwwebsite.nl)?
  • Geen reclame van je gratis website provider?

Dan ga je voor een betaalde website. Een website maken gaat veel sneller als je een aantal stappen volgt. Dat doe je met het Mijn Media Design DIY Web gids.

De DIY Web gids helpt jou keuzes te maken en te komen tot een routekaart waar de blauwdruk voor jouw website op staat. Met de Gids weet jij precies wat je wilt en je kunt met de informatie die jij verzameld een heldere opdracht geven aan een bouwer als je toch besluit om het te laten doen.

Ik wens je heel veel ontwerp plezier toe en wellicht tot ziens in een (ander) Stappenplan!

De 6 DIY gidsen met stappenplannen:

  • Je huisstijl ontwikkelen
  • Je logo vormgeven
  • Je eigen website
  • Je online marketing bepalen
  • Je socialmedia vormgeven
  • Je ideeën vorm geven

Heb jij je gratis online sessie al geboekt via Calendly?

Elke maand geef ik 4 online wegwijs sessies van 30 minuten gratis, maximaal 1 gratis sessie per klant. Blok jouw moment via de Calendly link op vrijdag tussen 10 en 12 uur.

Volg of like Mijn Media Design

Scroll naar boven