my new bambook

Review Bambook Planner: Do Book

Op dinsdag 13 juli 2021 kreeg ik een cadeautje van mezelf 🙂 De Bambook planner ‘Do Book’ en daar heb ik uit enthousiasme een review over geschreven.

Wat zijn Planners?

Een planner is wat uitgebreider dan een agenda. vaak zijn er blanco pagina’s die je zelf kunt invullen en pagina’s met ‘dots’ zodat je zelf vakjes kunt tekenen.

Wat is een Bambook Planner?

De planner ‘Do Book’ is een product van het bedrijf Bambook en deze is vooraf samengesteld. Je kunt ook een eigen Bambook samenstallen. De pagina’s zijn uitwisbaar en voordat je dit doet kun je de boel fotograferen en opslaan in een app van Bambook.

Waarom gekozen voor deze?

Ik ben geen papieren planner tegen gekomen die voldeed aan mijn wensen. Van te veel bepaald, tot te weinig voorgedrukt en van onhandig formaat tot te zwaar om mee te nemen. Tijdens een 10 daagse online training benoemde iemand deze en ik heb niet echt verder gekeken naar andere varianten omdat ik het direct een prachtig product vond. Zo koop ik ook schoenen, eerste paar waar ik verliefd op wordt of voldoet aan mijn wensen, koop ik!

Keuze mogelijkheden van het product

Zoals ik al benoemde kun je deze bambook zelf samenstellen (per 10 pagina’s, met meerprijs) of kiezen voor 1 soort pagina’s. Je kunt kiezen uit een hard of soft cover en A6, A5 of A4 formaat. Ik houd van compact maar niet té en koos voor de vooraf samengestelde A5. Er zijn ook verschillende kleuren en je kunt kiezen voor de klassieke Notepad.

De inhoud pagina’s keuze bij de soorten Bambooks:

  • blanco/lijn
  • Gelinieerd
  • Blanco
  • Dotted
  • Ruit
  • To-do list
  • Bladmuziek

De Do Book heeft blanco/lijn en to do list pagina’s daarnaast extra voorgedrukte pagina’s voor je week, maand en jaarplanning en voor je weekly focus, je goals en habit tracker.

Conclusie

Ik ben enthousiast over deze planner daar ik echt op zoek was naar een systeem om te plannen naast mijn agenda planner, waar ik mijn dagelijkse afspraken in zet. Door het aantal bladzijden heb ik sneller overzicht en hoef ik niet zelf te ‘knutselen’ door trackers te tekenen die weer verdwijnen in tussen mijn aantekeningen.

Positieve punten

Het is een zeer licht en handzaam formaat. Hij wordt geleverd met een voor mij bekend pennenmerk dat staat voor kwaliteit namelijk Staedtler en ik heb er tevens inkt voor te hervullen bij aangeschaft, dat maakt het extra milieu vriendelijk. Ze planten ook nog bij elke aankoop van een Bambook een boom! De Planners met bamboe kaft kun je ook voorzien van je eigen logo en zo gebruiken als een luxe cadeau aan je klanten of medewerkers.

Mindere punten

Ik zie ze nu nog niet, belofte, ik vul deze review aan na 1 maand, 1 kwartaal en na 1 jaar gebruik!

Aanvulling na 1 week plannen met Do Book

Ik gebruik de planner vooral voor aantekeningen en de maandplanner. De weekplanning ga ik gebruiken als routine hulp. Wel leuk, ik heb er eentje voor mijn dochter besteld omdat ze het ook een geweldige planner vindt. Ik laat in een volgende update, als ze weer naar school gaat, weten wat ze van het gebruik vindt.

Maandag is mijn plandag en ik ga aan de slag om er meer routine van te maken door in mijn normale agenda een reminder te zetten.

Werk efficiënter | Bespaar papier | Elk item plant een boom

Link naar de website: https://www.bambook.org

(geen affiliate marketing)

Via mijn Instagram zie je meer foto’s in de feed en bij ‘actieplan’.

Scroll naar boven