Domestika

Review Domêstika: algemene cursus aanbod

Wat is Domêstika?

Een leer community met creatieve cursussen, veelal met betrekking tot design en ook marketing. Het hoofd/ contact kantoor zit in Canada maar er zijn verassend veel Spaan sprekende cursussen. Deze Domêstika review gaat over de online cursussen omgeving en schrijf ik vanuit inspiratie en daarmee ben ik ook ambassadeur van deze organisatie.

Waarom heb ik gekozen voor Domestika?

Ik wilde leren hoe je een masker maakt voor Instagram, voor de fun. In eerste instantie zocht ik naar stickers maar ik kan impulsief aankopen uit enthousiasme. Ik vond de cursus uitdagend, helder van opbouw en hij gaf mij veel resources van andere kunstenaars voor inspiratie. Ze doen actief adverteren op Instagram en lijken mij steeds te tripleren met nieuwe cursussen vanaf 10 euro.

Keuze mogelijkheden/ cursus aanbod 

Inmiddels heb ik minstens 6 cursussen van Domêstika op diverse niveau’s doorlopen en ik geniet er van om op deze manier steeds meer te ontdekken van de mogelijkheden van Adobe’s prachtige design software. De beste tip die ik je kan geven is: doe direct de opdrachten mee!

Positieve punten

Het cursusaanbod is overweldigend maar, ik betaal er liever wat voor dan dat ik op YouTube rond zwerf tot ik eigenlijk iets geschikts vind. De introductie filmpjes laten je exact zien wat je kunt verwachten van de volledige cursus en ook de omschrijving is zeer compleet.

Alle cursussen die je aanschaft blijven in jouw omgeving staan met de voorgang waar je gebleven bent. Sommige ‘docenten’ hebben meerdere cursussen, dan weet je ongeveer de uitleg stijl.  Domêstika heeft vaak aanbiedingen waarbij je met veel korting meerdere cursussen kunt aanschaffen in een pakket.

Mindere punten

Als je nog niets hebt gedaan met Adobe zijn ‘An introduction to’ cursussen geschikt om mee te starten maar weet wel dat ze vaak Spaans gesproken zijn en Engels ondertiteld. Eerlijk is eerlijk, het is gemakkelijker om te beginnen met Adobe’s creative cloud tutorials: https://helpx.adobe.com/creative-cloud/tutorials-explore.html 

Conclusie

Ik heb door mijn reeds aanwezige kennis van Adobe ook Spaans sprekende cursussen gevolgd en daarmee mijn Spaanse les wat opgehaald. Bij de moeilijkere cursus heb ik Engels ondertiteling aan gezet, het geluid uit en de video vertraagd afgespeeld. Ik leer veel van de pro’s, soms een heel nieuw programma, kleine handige stappen die ik niet wist een andere keer over hoe je een creatief proces kunt aanpakken. 

Ik zal later gaan schrijven over de specifieke cursussen van Domêstika met een voorbeeld van mijn eigen creatie.

Neem nu alvast hier een kijkje! https://www.domestika.org/en/courses/recent

Scroll naar boven