je hebt het niet je doet het

Review: Je hebt het niet, je doet het

Je hebt het niet je doet het?? Wat een onzin zeg! Dat zou ik rond mijn 30ste zeker weten geroepen hebben. WAT ZOU IK WILLEN DAT DIT BOEK ER TOEN AL WAS. Ik zou het zo cadeau willen doen aan mijn jongere zelf. Ik schrijf deze review omdat het boek en daarmee hypnose een belangrijk inzicht heeft gebracht voor mij persoonlijk.

Edwin Selij

Edwin is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland – HIN. Bij aankoop van het boek kreeg je/heb je toegang tot de online omgeving waar je leert om zelfhypnose toe te passen om zo blokkades in jezelf te ontdekken en op te lossen. Daarnaast heeft hij een opleiding waar je fysiek heen kunt gaan.

Breek je vrij

‘Je hebt het niet, je doet het’ is niet het eerste boek dat ik las van Edwin Selij, ‘Breek je Vrij’ was al een juweeltje dat mijn leven veranderde. Waarom? Omdat ik ben gediagnostiseerd met ‘gevoeligheid voor depressie’ en ik dit door hele andere ogen ben gaan zien. Dankzij deze twee boeken heb ik er haast geen last meer van, ook al kan ik niet doen wat ik het liefst doe, Dansen in clubs en op festivals. 

Hypnose zie ik door Edwin door een heel andere bril. Het is een een staat van zijn die vele vaak hebben.

Waar kwam ik het eerste boek tegen?

Op de een of andere manier was ik bezig met het fenomeen Hypnose. De manier waarop Edwin deze kennis deelde op zijn sociale media en in nieuwsbrieven maakte mij nieuwsgierig. Ik kwam op een hypnose weekend terecht waar hij ter plekke ook sessies deed en waar je het zelf kon leren. We waren verbluft!

Hypnose is dat niet eng?

Ik geef toe, het voelde een beetje onwennig met wat ‘Rasta Rostelli’s’ om mij heen totdat ik inzag dat Rostelli een hele andere hypnotiseur is. Het is niet je in hypnose brengen maar je er uit halen wat Selij doet. Vast blokkades opsporen en opheffen. Wees nu niet bang dat ik je zomaar zal hypnotiseren, dat laat ik graag aan andere over. Hypnose zie ik door Edwin nu door een heel andere bril. Een staat van zijn die vele vaak hebben. Een negatieve houding, onzekerheid, angsten en trauma’s kun je er allemaal mee oplossen.

Mijn hypnose ervaring

Het weekend durfde ik niet zo goed mezelf te laten gaan. Ik heb echter het voorrecht dat een vriendin van mij een volledige Hypnose opleiding heeft afgerond en twee sessies heeft mij enorm veel opgeleverd. Ik was passief geworden op vlakken die mij positieve energie brachten en nu heb ik het weer in mijn leven geïntegreerd doordat onbewuste gedachten zijn opgespoord en opgelost.

Jezelf Hypnotiseren?

Je kunt door HIN veel alleen doen met hypnose maar het effect van samen is veel krachtiger en sneller. Er is ook een pagina met hypnotherapeuten die door HIN zijn opgeleid.

Ik heb/had zelf geen behoefte om een opleiding te volgen omdat het mijn vak niet is maar het boek ‘Breek je vrij’ heb ik tijdens het weekend gekocht. Later kocht ik het tweede boek ‘Je hebt het niet, je doet het’ dat verder inzoomt op wat je gelooft, denkt en doet.

Je hebt het niet je doet het

Het boek omschrijft de kennis en technieken van hypnose en gaat vooral over mindset. Serieus, wat in dit boek staat heeft ALLE sessies die ik ooit aan reguliere therapie heb gehad teniet gedaan. Natuurlijk ben ik alle hulp dankbaar die mij stabiliteit hebben gebracht maar nog nooit is kennis zo goed doorgedrongen om problemen voorgoed op te lossen.

Extraatje

Het cadeau bij het boek ‘toegang tot de online omgeving van HIN’ heeft veel waarde, de online omgeving is zo motiverend om mee aan de slag te gaan. Je kunt met Edwin zelf sessies ondergaan!

Heb je een azijnzeikerd of een treurwilgje om je heen? Geef dit boek cadeau. Je snapt dat ik het na deze review nooit cadeau zal durven geven ;). Ik hoop dat ik mensen inspireer om iets met hun depressieve gevoelens of angsten te gaan doen op een laagdrempelige manier: een boek lezen.

Wil jij andere helpen door hypnose? Kijk dan eens bij Hypnose Instituut Nederland

Dit was een persoonlijke bijdrage passend bij de topic ‘Je Ideeën doen’.

Scroll to top