Website nodig? DIY web stappenplan!

Designer te duur of kun je er geen kiezen? Do It Yourself! Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om een website te maken. Een website maken kan ontzettend veel tijd kosten.

Mocht je ooit gestart zijn met een website ken je vast de volgende gedachtes:

Ik begrijp niets van wat ik doe, het ziet er zo ingewikkeld uit. 

Heb ik een mooie website staan moet ik ineens een vast bedrag per maand betalen, terwijl het gratis was.

Wil ik een beetje meer moet ik voor een Pro versie gaan.

Waarom doet ie niet wat ik wil.

Heb veel gewerkt aan mijn website, krijg ik feedback met een hele rij to do’s en ik weet niet hoe ik het kan aanpassen.

Het kost mij allemaal te veel tijd en energie.

Waarom werkt het niet gewoon?

Net een update gedaan, moet ik er weer 3 doen??

Deze gedachten frustreren enorm.

Welke beperkende overtuigingen heb jij?

Een website maken kan veel tijd kosten, behalve als je een aantal stappen volgt. Dat doe je met het Mijn Media Design DIY web stappenplan.

Kiezen uit templates met plugins waarvan je niet eens weet wat ze doen, jij wordt daarmee niet echt geholpen ook al leek het een goedkope deal. Graag wil ik mensen op weg helpen maar niet door zelf onder de prijs te produceren. Daarom zette ik met Leppers Design het DIY logo stappenplan op mijn website, om startende ondernemers te kunnen helpen en dat heb ik nu flink uitgebreid met deze website. 

Mijn Media Design

Het idee van Mijn Media Design had ik al in 2015! Het idee had eerst een andere vorm, meer zoals een logo generator maar dat heb ik los gelaten. Ik wil ergens 100% achter staan, afwisselend werk leveren, creativiteit gebruiken en de creativiteit in andere activeren en daarmee ondernemers echt helpen.

Een website maken kan op vele manieren. Met Mijn Media Design kom je Stap voor stap tot een eigen gratis Word Press site en kun je met deze basiskennis verder met een professionele site.

Zelf een website maken

Een website creëren is geweldig om te doen als je maar enige houvast door een plan hebt. Het voortraject is steeds opnieuw duiken in een branche, wat ik wel super leuk vind als multipotential maar dit kost tijd. Wat als de klant zelf dit voortraject doet? Leer eerst op een gemakkelijk niveau WordPress kennen.

Een eigen website maken met WordPress

Het is een het populairste DIY website programma’s. Maar wat is het nu eigenlijk en hou werkt het allemaal? Dat is wat ik jou op een gemakkelijke manie wil leren. Ik heb al een aantal keer een webinar gegeven over deze topic om een geheel gratis online visitekaartje te maken. Een geheel gratis persoonlijke website die alleen vindbaar is met de juiste link. Dat kan je realiseren met het DIY web Stappenplan.

“Ik wil graag de creativiteit in mensen activeren en startende ondernemers aan een website helpen.”

Je kunt met gratis templates heel ver komen om jezelf op een originele manier te presenteren. Omdat ik voor een vrijwilligers organisatie voor werkzoekende werk kwam ik tot de ontdekking dat mensen opvallen als ze solliciteren door middel van:

 • Video
 • Storytelling
 • Branding

Dit alles kun je kwijt op een eigen website, gemaakt met een gratis WordPress. Het is dat je zo het programma leert kennen en dat je daarna met de opgedane kennis gemakkelijk met een eigen domeinnaam kunt starten.  

Een aantal keer gaf ik deze module, WordPress leren kennen door middel van je eigen online visitekaartje, live tijdens een gratis workshop via In Between Café, netwerken voor werk en opdracht zoekende.

Nu weet je waarom ik deze stappen heb omschreven, omdat ik graag creatieve ondernemers en werkzoekende wil helpen een website te maken. 

DIY web Stappenplan, leren om zelf je website te maken, voor een lage prijs.

Dit is stap 1 in het kort:

 1. Maak je keuze tussen de mogelijkheden.

 Laten bouwen of zelf doen? Het hangt er van af wat je er in de toekomst mee wilt.

“Je kan met WordPress het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.”

Ontdek alle stappen voor het maken van ELKE Website, dus ook als je kiest voor laten bouwen of andere software, in de extra stap die deze module heeft. Ook zul je zelf je blog kunnen schrijven en plaatsen.

Maar er is meer

De stappen van DIY Start stap voor stap zijn gemakkelijk te volgen en je krijgt er een mooie bonus bij! Dit ga je leren:

Je eigen logo vormgeven 

Jouw Logo is voor de herkenning, de stempel die je drukt op al je media. DIY Logo Stappenplan is het eerste kindje van Mijn Media Design. Door deze stappen kun jij je eigen logo echt zelf maken en daarna kun je het door Mijn Media Design laten vectoriseren zodat jouw logo overal scherp te zien is.

Je eigen website 

DIY website stappenplan

Met Mijn Media Design begin je simpel met een geheel gratis website om WordPress te leren kennen voor bijvoorbeeld jouw online Cv. Je kan met de kennis uit deze module zelf een uitgebreidere website starten met je eigen domeinnaam en provider. 

Dit stappenplan heeft een extra stap, de stappen zien die je kunt nemen voor ELKE website met eigen domeinnaam via een provider.

Je Socialmedia vormgeven 

DIY Socialmedia Stappenplan geeft jou handvaten om zelf je social media vorm te geven. Je maakt een keuze uit de beschikbare kanalen en maakt je eigen templates met gratis beschikbare online programma’s.

Je huisstijl ontwikkelen

Do it yourself huisstijl

Jouw huisstijl verdient aandacht! Je wilt uitstralen waar je als bedrijf voor staat. Door deze stappen te volgen kun je zelf je visitekaartje en dergelijke vormgeven. Je hebt een basis om altijd op terug te vallen en een duidelijke basis waardoor je in 1 oogopslag wordt herkent.

Je marketing bepalen 

DIY marketing

DIY Marketing Stappenplan geeft je inzicht en tools voor jouw online zichtbaarheid. Stap voor stap meer kennis en weten hoe jij je klanten gaat benaderen en bereiken. Een concept waar je altijd op terug kunt vallen.

Je ideeën vorm geven en uitvoeren

Het begint met FOCUS

DIY Focus Stappenplan staat boordevol informatie hoe je meer focus kunt krijgen en daarmee je ideeën en doelen vorm kunt geven en behalen. Een aanrader voor multipassionates om zo uiteindelijk met al je passies aan de slag te gaan.

De uitgebreide stappen van DIY stap voor stap zijn gemakkelijk te volgen en je krijgt er een mooie bonus bij!

Dit stap voor stap en coaching

De 6 stappenplannen van Mijn Media Design:

 • Je logo vormgeven en scherp in beeld
 • Je huisstijl ontwikkelen en zelf maken
 • Je eigen website maken met WordPress
 • Je marketing bepalen
 • Je social media vormgeven
 • Je ideeën vorm geven

BONUS:

2X Online Design Coaching met Zoom te boeken via Calendly.

Wat kun je verwachten?

 • De module focus en flow helpt je vooruit.
 • De stappenplannen zijn helder en duidelijk omschreven.
 • Ik laat je weten wat goed is aan jouw designs.
 • Ik laat je weten wat beter kan.
 • Je kunt vragen verzamelen en in de coach sessie stellen.
 • Je kunt Live design aanvragen.
 • Korte vragen krijg je beantwoordt via de mail.