DIY website stappenplan

Zelf een website maken

Als je een website wilt maken zijn er tal van mogelijkheden om dit aan te pakken. Je kunt advies vragen om je heen maar neem niet zomaar alles aan, wat voor de een werkt kan voor de ander totaal anders uitpakken. Dit brengt mij naar de tijd dat ik nog niet eens afgestudeerd was. 

Een website maken met..

“Een website maak je niet met WordPress, dat beperkt je enorm, je kunt dit makkelijker doen met Html”

Zag er niet uit, weinig keuze in kleur, lang wachten na een verandering etc. Ik kon mijn creativiteit niet kwijt en besloot het maar lekker links te laten liggen. Dit is een uitspraak die ik tegenwoordig niet meer zou doen. Er is wel een verschil Hoe je een WordPress site maakt.

Het media en webdesign lokaal

We hadden een prachtig zonnig lokaal door het dakraam, het lokaal was voorzien van een kring tafels met allemaal appeltjes om aan te werken, het liet mijn hart sneller slaan. Html 5 was in ontwikkeling en we wisten niet wat deze taal ons zou brengen, onzekerheid en toch nog de oude versie leren hoewel er grote veranderingen zaten aan te komen. 

Een website met Flash!

We hadden bij een andere docent, vol trots, een website gemaakt met Flash, maar nee, dat was voor de leuk maar wel veel creatieve vrijheid. Sites maak je niet in Flash, het was meer voor animeren bedoeld, twee keer achterelkaar op dezelfde knop drukken gaf een ander resultaat om maar een voorbeeld te geven. Beweging en animatie was zo wel mogelijk maar.. er was iets met Mac en Flash..? Dat werkte destijds dus niet samen.

Softwaremaker Adobe ondersteunt vanaf 1 januari 2021 niet langer de browserplugin Flash. Rest in peace..

Een schone website

Je wilde Html kennen, dan kon je een schone site maken zonder onnodige code zodat die lekker snel laad. Uiteindelijk heb ik jaren later Html 5 geleerd en Css (om de stijl te bepalen) en het is een mooie basis gebleven maar ik krijg er geen energie van om met codes te werken, ondanks de programma’s die wysiwyg zijn opgebouwd. Tegenwoordig heb je geen codes meer nodig om coole dingen te maken! Wel houd je nog steeds rekening met laadtijd.

Hoe denk ik nu over WordPress?

De beperkende gedachte van WordPress hield ik jaren onnodig vast nadat ik één poging had gedaan om met een gratis versie een website te maken. Tot ik via mijn baan te maken kreeg met een WordPress website. Er zijn nu heel veel meer mogelijkheden binnen en buiten WordPress dan destijds, ook met een gratis website! Nu heb ik zelf met verschillende builders gewerkt en ik ben overstag.

Even wachten nog..

Het wachten bij WordPress is een minpuntje, ook al duurt het lange na niet zooo lang als toen met de plaatjes. Door de vertraging gaat het tempo omlaag wat ervoor zorgt dat je beter op je woorden let. Mocht je nog wat tegenkomen op deze site, dankjewel voor het doorgeven, ik ben vooral heel creatief, geen taaldeskundige ;).

Net als toen..

Je drukte rond 1996 op een plaatje en moest wachten, je zag hoe regel voor regel de afbeelding in beeld kwam. Wat moest je in tussentijd dan doen? Gewoon even niks. Nog steeds is het niet handig om afbeeldingen op A1 posterformaat op je website te plaatsen. Maak je afbeeldingen daarom op maat om de laadtijd te beperken. Hierbij is het fijn om een programma te hebben dat je daarbij helpt.

Ik heb gekozen voor WordPress

Ik heb gekozen voor WordPress omdat je het jezelf daarmee zo gemakkelijk of moeilijk mee kunt maken als je zelf wilt. Ben je Wixx tegen gekomen? Dit is momenteel de grote concurrent. Voor mij is het grote voordeel de provider die ik zelf kan kiezen en integratie met plugins.

Ik beheer een aantal websites op basis van WordPress en vind het leuk om je te leren je huisstijl door te voeren met behulp van een template door middel van het DIY Website Stappenplan. Daarnaast gaat deze module over de mogelijkheden binnen WordPress. Dit is de eerste stap:

Stap1: Maak een keuze tussen de mogelijkheden

Wat verder aan bod komt in de module DIY Website:

 • Stap voor stap een gratis WordPress website maken om mee te oefenen zodat je precies weet hoe WordPress werkt, te gebruiken voor bijvoorbeeld je online CV.
 • Een stappenplan om tot een professionele (= betaalde eigen domeinnaam en database) website te komen. Ook geschikt als je niet voor WordPress kiest.

De uitgebreide stappen van DIY stap voor stap is gemakkelijk te volgen en je krijgt er een mooie bonus bij!

Dit stap voor stap en coaching

De 6 stappenplannen van Mijn Media Design:

 • Je logo vormgeven en scherp in beeld
 • Je huisstijl ontwikkelen en zelf maken
 • Je eigen website maken met WordPress
 • Je marketing bepalen
 • Je social media vormgeven
 • Je ideeën vorm geven

Lees hier meer over de stappenplannen

BONUS: Online Design Coaching met Zoom te boeken via Calendly.

Wat kun je verwachten?

 • De module focus en flow helpt je vooruit.
 • De stappenplannen zijn helder en duidelijk omschreven.
 • Ik laat je weten wat goed is aan jouw designs.
 • Ik laat je weten wat beter kan.
 • Je kunt vragen verzamelen en in de coach sessie stellen.
 • Korte vragen krijg je beantwoord via de mail.
Scroll to top