Mijn media design jouw logo

Hoe kom je aan een logo?

Als je op zoek gaat naar een logo voor je bedrijf dan kun je verschillende dingen doen. Je kunt een designer inschakelen, je kunt gaan kijken naar een logo generator of gewoon Paint erbij pakken ;). Voor je het weet ben je uren verder en heb je niet echt wat je zoekt. Een logo heeft een plan nodig, niet zo uitgebreid maar iets dat richting bepaald, zodat jij goed helder hebt wat je wilt.

Een beeldmerk maken is een vak

Een logo laten maken of zelf doen?

Ook als je een designer inhuurt wil je een richting hebben. Als jij namelijk een beetje een idee hebt wat je wilt dan kan een designer sneller aan de slag, en dat scheelt jou.. tijd en geld. Speelt geld geen rol? Dan nog is het handig als je al een concept hebt staan zo hoeft een designer zich niet lang te verdiepen in jouw markt, waar jij zelf natuurlijk het beste vanaf weet.

Zelf maken met een logo generator

Super handig en goedkoop, lekker snel een logo design. Of is het misschien helemaal niet zo snel? Soms ben je uren zoet met zoeken en heb je nog steeds niet wat je in gedachte had. En wat als je even Google er op naslaat, hoeveel ondernemers uit jouw branche hebben ongeveer hetzelfde beeldmerk? Het design is gratis maar je betaald wel voor de afbeeldingen.

Met Paint een logo creëren

Geen idee hoe dit programma zich ontwikkeld heeft maar ik heb er heel wat uurtjes tekeningen mee gemaakt als kind. Het geeft een afbeelding met pixels. En pixels, zoals een .jpg heeft die wil je niet. Jij hebt vector nodig! Dan kan jouw beeldmerk nog scherp op een luchtballon staan. Het is wel een mooie manier om te schetsen.

Jij wilt serieus aan de slag..

Dus die generator die jou een standaard beeldmerk in een .jpg of .png plaatje geeft laten we even links liggen voor wat ie is, goed voor inspiratie maar eerst wat andere stappen, zodat jij komt tot jouw media design.

Lettertje van mijn media design

Hoe kom je aan een goed logo?

Door samen te werken met een designer, deze weet namelijk waneer een logo wel of niet werkt. Er zijn allerlei ongeschreven regels waar generatoren meestal geen rekening mee houden. En wat verteld de kleur die jij kiest nu eigenlijk?

Je hebt een concept nodig

Voordat je een bedrijf begint maak je vaak een ondernemingsplan, hier kun je veel informatie uithalen. Er zijn stappen die jij kunt nemen om tot een plan ofwel concept te komen waardoor je precies helder hebt wat jij voor beeldmerk wilt.

Het DIY Start stap voor stap stappenplan

Wil jij meer informatie over de DIY Logo stappen ?

De eerste stap van het DIY Logo Stappenplan, die ik iedereen die een logo wil aanraad om te doen vind je hier: Logo nodig? DIY!

Volg of like Mijn Media Design

Wil jij een Zoom Live Design sessie met Mijn Media Design waarin ik laat zien hoe jouw logo, huisstijl of website een andere look, maat of toepassing kan krijgen? Of wil jij een Coach Sessie voor tips en inspiratie? Boek via Calendly.

Bij aanschaf van DIY Start stap voor stap krijg je deze als mooie Bonus.

Scroll naar boven