Miss juicer made apple juice

Het logo proces

“Wat kost een logo?” Bedoel je een logo of één logo of wellicht een logoset?

Hier onder staat een logoset van Apple Juice. Waarom zo veel? Omdat het kan 🙂 Of omdat jij als bedrijf verschillende activiteiten doet, om te variëren om de boel even op te vrolijken etc.

Waarvoor?

Een voor de website header, een favicon, een map pin in 3 varianten, zwart/ wit en nog met een kleur accent.

logos apple juice

De onderstaande worden gebruikt voor facturen:

applejuice factuur logo

Ja, dat zijn veel logo’s! Als de eerste staat zijn de variaties snel gemaakt! En ook nodig maar heus niet zó veel. Belangrijk is om leesbare varianten toe te kunnen voegen op foto’s, factuur, pdf, in video’s en ze gebruiken in het klein of mega groot indien nodig.

“Het logo proces staat niet vast.”

Een logo maken is een proces dat niet vast staat. Ieder (designer) heeft zijn eigen manier. Hier kun je het DIY Logo stappenplan volgen maar misschien ben jij wel tevreden met een logo dat je kunt laten maken via Wix of andere logo generator, je steekt hier vooral je eigen tijd in.

Schetsen

Mijn manier bij het begin van het design proces is ouderwets schetsen met pen en papier, love it! Ook heb ik een Bamboo Spark waarmee je krabbeltjes op papier maakt en direct omzet naar een vector bestand: een schaalbaar bestand dat niet uit pixels bestaat.

Dit is een logo van Miss Juicer, dat door ontwikkeld is met een nieuwe naam en een tussenlogo, het uiteindelijke is weer wat anders.

Het is een zelf ontwikkeld lettertype. Die tijd kon ik bij dit project nemen, super om te doen.

Dus antwoord op de vraag: “Wat kost een logo?” is niet standaard, het hangt er helemaal van af wat je wilt en wat je zelf aan ideeën hebt. Gebruik je een licentie vrij lettertype? Wil je het lettertype kopen?

Begin in ieder geval altijd met het verzamelen van logo’s en beeldmerken die jij mooi vind, uit je eigen branche en daarbuiten.

Wil jij een advies gesprek m.b.t. Jouw Design van Mijn Media Design? Boek via Calendly een 30 minuten Zoom Sessie voor 29 euro en krijg toegang tot alle Stappenplannen van Mijn Media Design!

Volg of like Mijn Media Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top