Online zichtbaarheid en straalangst je hebt het niet je doet het

Online zichtbaarheid en straalangst

Je hebt het niet, je doet het

Review Boek en hoe is deze kennis in te zetten voor je online zichtbaarheid

Je hebt het niet je doet het?? Wat een onzin zeg! Dat zou ik rond mijn 30ste zeker weten geroepen hebben. WAT ZOU IK WILLEN DAT DIT BOEK ER TOEN AL WAS. Ik zou het zo cadeau willen doen aan mijn jongere zelf. Ik schrijf deze review omdat het boek en daarmee hypnose een belangrijk inzicht heeft gebracht voor mij persoonlijk.

Wat heeft het met online zichtbaarheid te maken? Eerst vertel ik wat over de schrijver en zijn boeken en ga ik in op wat hypnose is en wat je kunt doen voor meer online zichtbaarheid.

Edwin Selij

Edwin is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland – HIN. Bij aankoop van het boek kreeg je/heb je toegang tot de online omgeving waar je leert om zelfhypnose toe te passen om zo blokkades in jezelf te ontdekken en op te lossen. Daarnaast heeft hij een opleiding waar je fysiek heen kunt gaan.

Blokkades online zichtbaarheid

Blokkades ontstaan door trauma ervaringen. Denk nu niet dat een trauma hiervoor van grote omvang moet zijn. Voorbeeld van pokerende gedachtes zijn:

 • Wie zit er nu op mij te wachten?
 • Ik ben niet goed in sales
 • Er zijn zoveel .. , ze kiezen niet voor mij.

Straalangst? Wat is dat dan?

Faal angst kent iedereen, simpel gezegd ben je bang om te falen. Eigenlijk hebben meer mensen straalangst. Je bent bang om boven de rest uit te steken omdat hoge bomen nu eenmaal meer wind vangen. Jaloerse mensen of van dei personen die altijd maar de mindere kant willen belichten.

Kun je bedenken welke blokkerende gedachtes komen als je online super zichtbaar bent en je focust op de paar procent zeikerds? Je gaat je anders gedragen, en gedrag doe je.

Breek je vrij

‘Je hebt het niet, je doet het’ is niet het eerste boek dat ik las van Edwin Selij, ‘Breek je Vrij’ was al een juweeltje dat mijn leven veranderde. Waarom? Omdat ik ben gediagnostiseerd met ‘gevoeligheid voor depressie’ en ik dit door hele andere ogen ben gaan zien. Dankzij deze twee boeken heb ik er haast geen last meer van, ook al kan ik niet doen wat ik het liefst doe, dansen in clubs en op festivals. (geschreven in de lockdown)

Hypnose zie ik door Edwin door een heel andere bril. Het is een een staat van zijn die vele vaak hebben. De automatische piloot waarvan jij je niet altijd bewust bent.

Kennismaken met Hypnose

Op de een of andere manier was ik bezig met het fenomeen Hypnose. De manier waarop Edwin deze kennis deelde op zijn sociale media en in nieuwsbrieven maakte mij nieuwsgierig. Ik kwam naar een hypnose weekend waar hij ter plekke ook sessies deed en waar je het zelf kon leren. We waren verbluft!

Hypnose is dat niet eng?

Ik geef toe, het voelde een beetje onwennig met wat ‘Rasta Rostelli’s’ om mij heen totdat ik inzag dat Rostelli een hele andere hypnotiseur is. Het is niet je in hypnose brengen maar je er uit halen wat Selij doet. Blokkades opsporen en opheffen. Wees nu niet bang dat ik je zomaar zal hypnotiseren, dat laat ik graag aan andere over. Hypnose zie ik door Edwin nu door een heel andere bril. Het is een een staat van zijn die vele vaak hebben. De automatische piloot waarvan jij je niet altijd bewust bent. Een negatieve houding, onzekerheid, angsten en trauma’s kun je allemaal oplossen met hypnose.

Mijn hypnose ervaring

Het weekend durfde ik niet zo goed mezelf te laten gaan. Ik heb echter het voorrecht dat een vriendin van mij een volledige Hypnose opleiding heeft afgerond en twee sessies heeft mij enorm veel opgeleverd. Ik was passief geworden op vlakken die mij positieve energie brachten en nu heb ik het weer in mijn leven geïntegreerd doordat onbewuste gedachten zijn opgespoord en opgelost. Daarnaast kun je in zelf hypnose gaan.

Jezelf Hypnotiseren?

Je kunt door HIN aan zelf hypnose doen met maar het effect van samen is veel krachtiger en sneller. Er is ook een pagina met hypnotherapeuten die door HIN zijn opgeleid.

Ik heb/had zelf geen behoefte om een opleiding te volgen omdat het mijn vak niet is maar het boek ‘Breek je vrij’ heb ik tijdens het weekend gekocht. Later kocht ik het tweede boek ‘Je hebt het niet, je doet het’ dat verder inzoomt op wat je gelooft, denkt en doet en hoe jij jezelf er van kunt bevrijden.

Straalangst, Je hebt het niet je doet het

Het boek omschrijft de kennis en technieken van hypnose en gaat vooral over mindset. Serieus, wat in dit boek staat heeft ALLE sessies die ik ooit aan reguliere therapie heb gehad overtroffen. Natuurlijk ben ik alle hulp dankbaar die mij stabiliteit hebben gebracht maar nog nooit is kennis zo goed doorgedrongen om problemen voorgoed op te lossen.

Extraatje

Het cadeau bij het boek ‘toegang tot de online omgeving van HIN’ heeft veel waarde, de online omgeving is zo motiverend om mee aan de slag te gaan. Je kunt met Edwin zelf sessies ondergaan!

Heb je een azijnzeikerd of een treurwilgje om je heen? Geef dit boek cadeau. Je snapt dat ik het na deze review nooit cadeau zal durven geven ;). Ik hoop dat ik mensen inspireer om iets met hun depressieve gevoelens of angsten te gaan doen op een laagdrempelige manier: een boek lezen.

Helpende gedachtes voor meer online zichtbaarheid

Blokkerende gedachtes:

 • Wie zit er nu op mij te wachten?
 • Ik ben niet goed in sales
 • Er zijn zoveel .. , ze kiezen niet voor mij.
 • Alles moet perfect zijn
 • Als ik mij laat zien krijg ik commentaar
 • Ik ben te druk voor sociale media

Helpende gedachtes voor je online zichtbaarheid:

 • Met mijn dienst help ik andere
 • Verkopen is niets anders dan een ander helpen
 • Als ik mij niet laat zien kunnen ze ook niet voor mij kiezen, ik kies voor zichtbaarheid.
 • Ik mag falen
 • Ik mag stralen
 • Ik maak tijd voor sociale media

Boeken lezen geeft je inzicht, er mee oefenen maakt dat je werkelijk iets DOET. Als het je tot nu toe niet gelukt is te starten met online zichtbaarheid houd dan eens bij welke blokkerende gedachtes je hebt hierover. Wat doe je dat je tegen werkt? De rij rechts kan nog beter geformuleerd worden door het zo specifiek mogelijk te maken.

Wil jij andere helpen door hypnose? Kijk dan eens bij Hypnose Instituut Nederland

Dit was een persoonlijke bijdrage passend bij de topic ‘Je Ideeën doen’.

Scroll naar boven